dimarts, 8 de novembre del 2011

Ragú de vedella: salsa per la pasta

El ragù de vedella és una salsa per la pasta que em va ensenyar a fer la meva amiga Mariangela de Verona una vegada que va estar a casa i ens en va preparar en grans quantitats. Deia que no en sabia fer només una mica, que cada cop que en feia hi posava la mateixa quantitat d'ingredients i li sortien unes quantes porcions de salsa que després guardava a la nevera o al congelador i l'anava treient a mesura que la necessitava.
Jo també cada cop que en faig poso la mateixa quantitat d'ingredients i em surten unes 4 porcions de salsa per fer pasta per a dues persones: 1/2 kg de carn de vedella picada (també es pot barrejar vedella i porc, això va a gustos...), una ceba, una pastanaga, un trosset d'api, una llauna gran de tomàquet triturat, una llauna petita de tomàquet trossejat, una fulla de llorer i una mica de romaní.
En primer lloc posem un rajolí d'oli en una cassola, hi tirem la ceba, ho remenem i hi afegim la pastanaga i l'api, tot tallat a trossets petits. Ho deixem fer una mica, hi afegim la carn picada i ho remenem bé fins que la carn estigui cuita. Hi posem les llaunes de tomàquet, sal, una mica de sucre, el romaní i la fulla de llorer i quan comenci a fer xup-xup ho tapem i ho deixem coure a foc lent durant una hora aproximadament. No caldrà estar-ho vigilant constantment, si es remena un parell de vegades serà suficinent.
Quan ja estigui fet, tenim dues opcions: fer racions en tuppers de plàstic per anar al congelador o posar-ho en pots de vidre quan tanquem el foc, omplint-los fins a dalt i tapant-los de seguida per tal que quedin tancats al buit (si estem atents sentirem com la tapa dels pots fa "plop"). Jo he fet 3 pots de vidre que he guardat a la nevera i un de plàstic que ja s'està començant a congelar.












Aquesta salsa no dóna gaire feina i, si en fem en quantitat ens pot salvar 4 àpats perfectament, només haurem de bullir la pasta que més ens vingui de gust.

1 comentari:

  1. De ragú he menjat a Itàlia, mira que està bona aquesta salsa i a casa no la he fet mai, em sembla molt bona idea fer més quantitats per a guardar. Petonets guapi!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...